Известие

Collapse
No announcement yet.

Компютър от 1.6 за 1.3 боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Компютър от 1.6 за 1.3 боксер

Колеги имам едно питане . Та трябва да сменя компа на колицата , защото тя в момента е с компютър от 33-ка и ми бърка работата на мотора . Та има ли проблем ако сложа компютър от 1.6 боксер на 1.3 . Благодаря

може да сложиш от 1.4 16V тс. преди 99г. той е същия, до колкото знам на 1.6 е bosch
    Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Става въпрос за 145 1.3 боксер... На 16в сигурно ли е, че ще същия компа?!?! Мен ми изглежда невероятно
      Last edited by VFTI; d.m.y г., 19:14.
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
      by RUBIG service

Comment

Компютъра ми е на Магрет Марели . Не знам дали Бош ще стане.
        П.С. колата не е с дебитомер , ако е от значение , май е с мап-сензор
        Last edited by hunter1989; d.m.y г., 19:51.

Comment

Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщение
          Компютъра ми е на Магрет Марели . Не знам дали Бош ще стане.
          П.С. колата не е с дебитомер , ако е от значение , май е с мап-сензор

именно тоя от 1.6 няма да стане защото е bosch , търси от 1.3 боксер и 1.4 16в ТС преди 99, еднакви са, ако не ме лъже паметта.

---------- Post added at 19:53 ---------- Previous post was at 19:52 ----------

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
          Става въпрос за 145 1.3 боксер... На 16в сигурно ли е, че ще същия компа?!?! Мен ми изглежда невероятно

Венци сега не ми се ходи до колата да и снимам компа да видиш какв пише на него

компа е магнет марели , съшия се слага на 1.3 боксер и 1.4 16в ТС преди 99

Comment

Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщение
            именно тоя от 1.6 няма да стане защото е bosch , търси от 1.3 боксер и 1.4 16в ТС преди 99, еднакви са, ако не ме лъже паметта.

---------- Post added at 19:53 ---------- Previous post was at 19:52 ----------

Венци сега не ми се ходи до колата да и снимам компа да видиш какв пише на него

компа е магнет марели , съшия се слага на 1.3 боксер и 1.4 16в ТС преди 99
            Да но ТС е с дебитомер , а мойта няма . Значи от 1.3 трябва да намеря

Comment

не са.само от 1.3 боксер става
              alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
              alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщение
                Да но ТС е с дебитомер , а мойта няма . Значи от 1.3 трябва да намеря
                също ще ти трябват и имобилаизера и клучовете и патрона стартера, за 3ти път компютъра е еднакъв с този на 1.4 16в така че няма значение дали ще земеш от 1.3 или 1.4 16в.....

Comment

добре 1.4 ts не е ли с Bosch Motronic M1.5.5 а 1.3 боксера е magneti marelli IAW 8F.6B
                  или имаш впредвид че могат да се сменят,но дори и това не ми се вярва
                  alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace

Comment

---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:01.
                    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщение
                      добре 1.4 ts не е ли с Bosch Motronic M1.5.5 а 1.3 боксера е magneti marelli IAW 8F.6B
                      или имаш впредвид че могат да се сменят,но дори и това не ми се вярва

не имам предвид че компа на 1.3 боксер е магнет марели който се слага и на 1.4 16в тс , което следва че и 1.4 16в тс преди 99 е със комп магнет марели което следва че комповете са еднакви, а от къде знам това, виждал съм компа на 1.3 боксер на който пише за какви мотори се използва! а именно 1.3 боксер и 1.4 16в..... на компа си пише ве хора...колкото до 1.6 боксер той е със електроника на бош и наистина няма нищо общо, 1.4 16в е със електроника на магнет марели и със същия комп като на 1.3 боксер!

Comment

колега според мен си в грешка.аз не съм и чувал за това ,но да видим някой по-компетентен да се изкаже,на моето еку пише че е само за моя модел,друго не знам.има и фиатове с този модел еку,но 145 е само 1,3 боксер

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:01.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщение
                            не имам предвид че компа на 1.3 боксер е магнет марели който се слага и на 1.4 16в тс , което следва че и 1.4 16в тс преди 99 е със комп магнет марели което следва че комповете са еднакви, а от къде знам това, виждал съм компа на 1.3 боксер на който пише за какви мотори се използва! а именно 1.3 боксер и 1.4 16в..... на компа си пише ве хора...колкото до 1.6 боксер той е със електроника на бош и наистина няма нищо общо, 1.4 16в е със електроника на магнет марели и със същия комп като на 1.3 боксер!
                            Според мен много си се заблудил. Неприятното е, че може и други да заблудиш така. Не е хубаво да си толкова категоричен без да си абсолютно сигурен. Поне покажи снимки дай линк или нещо такова...
                            Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Такаааааа, между всички изброени различни версии мотори няма дори бледа прилика.
                              Единственото сходство е между ЕКУ-то на 1.7 16V Boxer с ЕКУ-тата на старите 16V Twin Spark, но естествено софтуера в тях е коренно различен.
                              Темата след моя пост е напълно изчерпана.
                              ЕКУ-та за боксери има в десетки морги.
                              Не виждам смисъл да се пишат купища глупави постове и теми, при условие, че топлата вода вече е открита.
                              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Working...
                              X